websikehealthcheck

 

Vettél egy telket, és útban vannak a fák?
Meglepnéd anyukád a kilátást gátló fa eltávolításával?
Hívj favágót, szólj nekem!

Hogyan dolgozom?

 • Ha megkeresel, először megbeszélünk egy időpontot a felmérésre, mert fénykép, vagy elbeszélés alapján nem adhatok ajánlatot.
 • A felmérés során megbeszéljük mi legyen a gallyfával, a vastagabb ágakkal, a tuskóval, hogy milyen technikával bontjuk majd a fát, és hogy mindennek milyen anyagi vonzata lesz.
 • Az árajánlatom a későbbiekben nem nőhet, mint a stadion építéseknél. Amit mondok, ahhoz tartom magam.
 • Ekkor vágásidőpontokat is tudok neked javasolni, ha lefixáltuk, beírom a naptáramba.
  A vágásig megszervezem aznapra a segédeket, az emelőkosaras autót (ha szükséges)és a zöldhulladék szállítót is.
 • A megbeszélt időpontban megjelenek többedmagammal, szakszerűen elvégezzük a fa leépítését, döntését, ha kell a darabolást, darálást. Megóvom a környező tereptárgyakat, a pázsitot, és a kutya is életben marad.
 • Ha úgy kéred, elszállíttatom a faanyagot, összegereblyézünk, felseprünk magunk után, csak a hűlt helye marad a fának.

Olvasd el a további tippjeimet a favágás megrendeléséhez ITT!

Vettél egy telket, és útban vannak a fák? Meglepnéd anyukád a kilátást gátló fa eltávolításával? Hívj favágót, szólj nekem!

A fakivágás egy potenciálisan életveszélyes folyamat, melyet kizárólag védőfelszerelésben, szakmailag felkészületen szabad végezni.

Miért ajánlott szakembert megbízni egy fa kivágásával?

 • A fakivágás egy potenciálisan életveszélyes folyamat, melyet kizárólag védőfelszerelésben, szakmailag felkészületen szabad végezni. Egy 5 centis ág csontot tör, a 10 centis meg is nyomoríthat. A favágó a bányász utáni legveszélyesebb foglalkozás!
 • A motorfűrész kezelését tanulni kell. Egy teljes több tíz órás OKJ tanfolyam csak erről szól, itt meg lehet tanulni felépítését, a karbantartását, a vágásmódokat, és hogy hogyan dolgozzunk vele biztonságosan. A képzett favágók mindezt megtanulták, begyakorolták, és vizsgáztak belőlük.
 • A fát irányítani kell tudni, hogy mely része hova érkezzen. Egy korhadt, vagy eltolódott súlypontú, húzott fa egész máskor, máshogy törik, és máshova érkezik, mint ahova józan paraszti ésszel várnánk. A favágók megtanulták felismerni a deformitásokat, betegségeket, rutinból arra vezetik a fát, amerre nem okoz kárt.
 • Ha nincs hely a döntésre, alpin technikával kell a fát lebontani: Meg kell mászni, és áganként engedjük le a földre a darabokat. Speciális alpin favágó képzettség, több millió forintos felszerelés, és több ember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy a környező tereptárgyak, házak ne szenvedjenek kárt.

 

Írj és segítek!

Ha fakivágásra van szükséged, írj nekem itt az űrlapon vagy hívj ezen a számon: +36 30 868 2783

(Ha épp nem vagyok elérhető, vissza foglak hívni!)