websikehealthcheck

Blog...

Tuskómarás Kecskeméten

Egy kecskeméti általános iskola hívott, hogy oldjam meg a tuskó gondjukat: Az iskolaudvaron kivágott fa töve annyira kilóg, hogy a gyerekek gyakran elbotlanak benne. Azt tudni kell, hogy egy favágó sose fogja tudni talajszinten elvágni a törzset: A talaj közelében rengeteg homok beeépül a kéregbe. Az eső, és a szél miatt is. Ha talajnál vágunk, egyrészt esélyes, hogy beleszaladunk a földbe, ami azonnal kiveszi a fűrész élét, másrészt a fűrésznek is van egy 5 centis vastagsága, aminél alacsonyabbra vinni nem lehet.
Itt nemcsak a tuskó volt nagy, de a felszínen futó gyökerekkel is meg kellett küzdeni, mert azok is balesetveszélyesen álltak ki a földből.
Szokás szerint pontosan érkeztem, kaptam a tanáriból egy kiváló tejeskávét, majd nekiugrottam a műveletnek. Másfél óra alatt végeztem, minden felszíni gyökér, és tuskó eltűnt 20 cm mélységben. Mivel nem siettem sehova, körülnéztem, hogy 15 méteres körben az iskola kertjében van-e még bármi kiálló tuskó, és azokat is kimartam a tuskómaró géppel.
A gyerekek megmaradt uzsonna pogácsáiból kaptam két tepertőst, megköszönték a munkámat, és elhagytam Kecskemétet!:)

Szokolai Balázs

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük