websikehealthcheck

Referencia

Mivel szinte minden nap máshol vágok, nehéz lennefavágás referenciákat felsorolni.

Ismerj meg a munkáimon, a favágós kalandokon keresztül!

Facebook oldalamon minden megrendelésemről, minden nap készítek fotókat, videókat, és egy rövid leírást, böngéssz kedvedre köztük! facebook.com/zavarnakagyokerek.

Ha tetszik, hatalmas segítség a megosztás, like-olás. Előre is köszönöm!

 

Bokornyúzás Szentendrén

Szokolai Balázs - gyökéreltávolítás Szentendrén

Szentendrére hívtak, pázsit fog kerülni ennek a szép nagy bokornak a helyére. Másfél méter az átmérője, és a környéken megszokott agyag olyan szépen körbefogta a gyökereket, hogy biztosan nyomott 300 kilót. Egyben sikerült kitépni, de ahhoz, hogy eljusson a zöld konténerig csörlővel húztam ki a gödörből is. Az agyagtól megszabadítás után sokkal mozgékonyabb lett!

Egy megbokrosodott facsokor

Szokolai Balázs - gyökéreltávolítás Szentendrén

Ezt a szépséget szintén Szentendrén kaptam ki, rajta hagytam a kesztyűm a mérce miatt.

7db, 10-15 cm közti törzs nőtt ki egy helyről, egyben azért meredek lett volna rápróbálni a kihúzásra, de darabonként gond nélkül kiugrottak a fölből. Nehezítő tényező volt a pár betondarab és szikla amit körbenőttek, de itt is elegyengetett sima föld lett a végeredmény, ahogy mindig.

Epergyökér a ház mellett

Epergyökér eltávolítása - Szokolai Balázs

Ez egy jó 15 méteres eperfa volt korábban, viszont a 35cm átmérőjű gyökere ott maradt a pincelejárónál, és az ajtót sem lehetett tőle kinyitni teljesen. A gyökérzete nem volt túl mélyen, így egy kis körbeásás után elvágtam a legvastagabbakat, a többit eltépte az emelő.

Erdőcske
kiirtva!

Fa és tuskók eltávolítása - Szokolai Balázs

Egy 1400 m2-es telek, pláne ha van rajta pár tucat halott, vagy elvadult fa, ad egy kis elfoglaltságot. Miután a család évekig csak gallyazta őket, végleges megoldás után nézett, megbízott engem a kiszedésükkel! Eddig 23 fa jött ki, pár nap és kész is!:)

 

A zuglói barackfa utolsó napja

Favágás, tuskómarás - Szokolai Balázs referencia

Zuglóba hívtak egy lábon kiszáradt szegény barackfához. A feladat a levágás, gyökér kiszedés, darálás, és tűzifának kuglizás volt, magyarán a “mintha ott se lett volna” csomag:)

Vigyázni kellett a kerítésre, és a házfalra is. A gyökér nagyon kapaszkodott, 6 db karvastagságú oldalgyökér futott körbe, úgyhogy először hévérrel megtéptem egy irányból, így meggyengül, pár el is szakadt, utána a láncos emelő már ki tudta tépni egyben az egészet. A teljes művelet egy napot vett igénybe.